Programma - dag 1

WANNEER: Maandag 8 oktober 2018

WAAR: GC Klein Boom - Mechelbaan 604 - 2580 Putte

PROGRAMMA - DAG 1

KEUZE 1: Verenigingswerk - onbelast bijverdienen in de sportsector 19.30 - 22 u.

De federale regering werkte de voorbije maanden aan een nieuw stelsel, geïnspireerd op het voorstel rond vrijetijdswerk van minister Muyters, dat toelaat om tot een bepaald bedrag onbelast bij te verdienen in de non-profitsector. Op 5 juli 2018 keurde het parlement de wettekst goed over het verenigingswerk. Tijdens deze infosessie zal Advocaat Joris De Wortelaer op een geanimeerde manier toelichting geven over het juridische kader. Wat wordt verstaan onder verenigingswerk? Wie mag onbelast bijverdienen en hoeveel? Welke activiteiten komen in aanmerking? Moet dit geregistreerd worden? …
Allemaal vragen waarop u zeker een antwoord krijgt.

Door: Advocaat Joris De Wortelaer - Bloom Law Firm

KEUZE 2: Praktijksessie interactieve trainingsvormen 19.30 - 22 u.

Even geen inspiratie meer voor je volgende training of ben je op zoek naar een nieuwe manier van trainen? Tijdens deze praktijksessie geven we je heel wat nieuwe ideeën. Enerzijds geeft Kevin De Weerdt van KDW Performance Training een workshop met als thema 'speelse vormen i.f.v. kracht en conditietraining'. Met de uitgeschreven oefenvormen kan je in de praktijk onmiddellijk aan de slag. Anderzijds maak je kennis met ‘Direction’. Een toestel boordevol slimme technologie en een leuk hulpmiddel om je team naar een hoger niveau te brengen.

De sportdiensten van Putte en Bonheiden kochten alvast een 'Direction-toestel' aan. De innovatieve trainers die deze sessie volgen kunnen nadien dit toestel ontlenen om te gebruiken tijdens hun training.

Door: Kevin De Weerdt - KDW Performance Training
 Lesgever Ledreact

KEUZE 3: Opleiding AED & Reanimatie  19.30 - 22.30 u.

Iemand met een hartstilstand heeft nog een kans op overleven… als je snel de hulpdiensten alarmeert en een hartmassage en een mond-op-mondbeademing start. Dit betekent dat meestal toevallige voorbijgangers of huisgenoten moeten reanimeren. Daarom is het belangrijk dat ook jij deze levensreddende technieken kent. Het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) verhoogt de slaagkansen van de reanimatie nog. In deze les leer je zowel reanimeren als het AED-toestel gebruiken. Op een reanimatiepop oefen je de hartmassages en mond-op-mondbeademingen in, leer je de elektroden aanbrengen en de instructies van het AED-toestel volgen. Je leert ook wat je moet doen als het slachtoffer bewusteloos is maar nog wel ademt en reanimatie dus niet nodig is (stabiele zijligging).

Door: Rode Kruis afd. Mechelen