Familie-Fiets-O-Meter

Heb je na een zinderend WK nog niet genoeg van al dat wielrennen en toon je eens graag zelf je kunnen? Test dan je behendigheid op deze 12 km lange fietstocht vol leuke opdrachten!

Met de Familie-Fiets-O-Meter test je op een ludieke manier de behendigheid van elke fietser. De pirouette, de beenzwaai of de slalom? Er is voor elk wat wils. De 10 laagdrempelige opdrachten voor jonge en minder jonge fietsers zijn geïntegreerd in fietsstraten en autoluwe baantjes.

Starten doen we op de tarmac van de sportkeet, aan sportcentrum Berentrode. Hier maak je meteen kennis met het eerste infobord om zo je weg te vervolgen via het Krankhoevebos naar de volgende opdracht. Opgelet: voor opdracht 4 dien je even het domein van het Zellaerkasteel op te fietsen.

Om een zo veilig mogelijk parcours te voorzien werd er grotendeels gebruik gemaakt van fietsstraten. Het Dorp (verkeerslichten) en de Rijmenamseweg kunnen overgestoken worden via het zebrapad.

Opdracht 1 - Tarmac sportkeet Berentrode
Opdracht 2 - Uyerenboslaan
Opdracht 3 - Oude Baan
Opdracht 4 - Domein Zellaer (thv Mariabeeld) 
Opdracht 5 - Zellaerdreef
Opdracht 6 - Kon. Astridlaan
Opdracht 7 - Boeimeerstraat
Opdracht 8 - Spiekelei
Opdracht 9 - Bremlei 
Opdracht 10 - Berentrodedreef

Wees ten allen tijde alert en hou je aan de verkeersregels! 

De Familie-Fiets-O-Meter kwam tot stand in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen en Sport Vlaanderen en is van maandag 27 september tot maandag 8 november 2021 vrij te bezoeken. Het tijdelijke parcours zal daarna door de medewerkers van Sport & Jeugd worden verwijderd. 

vrijdag 24 september 2021 13.26 u.