Blijven sporten... maar wel met nieuwe maatregelen!

In de strijd tegen het coronavirus COVID-19 werden er nieuwe en aanvullende maatregelen opgesteld in Vlaanderen en verstrengde maatregelen in de provincie Antwerpen. Een aantal van deze maatregelen hebben een grote impact op het sportgebeuren in onze gemeente.

Hieronder de maatregelen m.b.t. sport die van kracht zijn voor de gehele provincie Antwerpen en dit voor de komende 4 weken:

  • Eenieder vanaf de leeftijd van 12 jaar is verplicht om een masker dat de mond en de neus bedekt of elk ander alternatief in stof te dragen op de openbare ruimte evenals op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis). Gelet op het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten voor zover en in de mate deze sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen.
  • Alleen contactloos sporten is toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen is verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Een overzicht van alle bijkomende maatregelen voor de provincie Antwerpen evenals de politieverordening kan je bekijken in onderstaand nieuwsbericht:

https://www.bonheiden.be/bijkomende-maatregelen-voor-de-provincie-antwerpen

Blijft bewegen maar hou het veilig!

woensdag 29 juli 2020 16.56 u.