Scholenveldloop werd omgetoverd tot succesvolle hindernissenloop!

Op 21 september werd het startschot gegeven van de allereerste Vlaamse Loopweek. Na 31 edities van de Vlaamse Veldloopweek, kiest Sport Vlaanderen en MOEV met deze naamsverandering voor een vernieuwd concept.

Scholen en gemeentes hoeven zich niet meer te beperken tot veldlopen in wedstrijdvorm maar worden uitgedaagd om in te zetten op ‘beleving’ tijdens het lopen.

De bedoeling is om kinderen weer enthousiast te maken voor lopen. Lopen is gezond, kan veilig georganiseerd worden en hoeft allesbehalve saai te zijn.

En saai was het alles behalve in Bonheiden!

De sportdienst stak de handen uit de mouwen en organiseerde een coronaproof alternatief voor de klassieke scholenveldloop. Op dinsdag 22 en donderdag 24 september namen om en bij de 850 kinderen uit 4 verschillende scholen deel aan de allereerste hindernissenloop!

Nadat iedereen was opgewarmd met een dansje, begonnen ze aan een loopavontuur met 9 hindernissen waaronder tunnels, een zandbak, autobanden, touwenweb, airtrack en andere obstakels waar men op, over en onder moest lopen, klimmen, kruipen. Als kers op de taart liepen de deelnemers ook door voetbalchalet ‘de sportkeet’ die voor één keer werd omgetoverd tot ‘de disco-keet’ met licht en geluidseffecten. 

Dat alles gebeurde coronaproof met tijdschema’s, schoolbubbels, handgel, mondmaskers en zonder supporters. Maar ondanks alle extra maatregelen was deze eerste editie een groot succes!

Benieuwd naar de foto's? Bekijk ze hier!

vrijdag 25 september 2020 14.36 u.