Programma - dag 2

WANNEER: Woensdag 16 oktober 2019

WAAR: GC 't Blikveld & Gemeentehuis - Jacques Morrensplein - Bonheiden

PROGRAMMA - DAG 2

KEUZE 1: Theatervoorstelling En Garde 20 - 21.30 u. GC 't Blikveld

De impact van trainers, ouders, bestuur en vrienden op een jonge sporter is groter dan je zou denken. "En garde!" wil trainers, ouders, bestuurders en sporters daarvan via een theaterstuk bewust maken. Theater met een boodschap.

Vince is een jongen van 14. Zijn passie is schermen. Als een journalist hem interviewt leren we Vince kennen als een onbevangen, vrolijke jonge gast met een passie voor sport. Ook al wordt hij als hét talent voor de toekomst gezien; zijn vrienden, toneel en gamen zijn voor hem minstens even belangrijk. 

 Vince beseft nog niet dat zijn nationale titel het begin van het einde van zijn sportcarrière zal betekenen. Alsof de titel een trigger is bij zijn vader, trainer en club worden er opeens grote verwachtingen gesteld. Hij moet meer trainen waardoor hij minder tijd heeft voor zijn vrienden. Zaterdag staat er cardio en powertraining op het menu. Zondag competitie. Verliezen is geen optie. 

 Ook zijn vader is gebeten. Hij ziet zijn zoon al duelleren op de Olympische Spelen. Thuis gaat het enkel nog over schermen. Er worden filmpjes bekeken van de grootste schermers aller tijden. Vince voelt zich als een speelbal waar niet naar geluisterd wordt. Hij wil enkel sporten, in de club naar zijn hart, met zijn beste vrienden aan zijn zijde.

Door: Productiehuis Uitgezonderd en de Vlaamse Trainersschool

KEUZE 2: Opleiding AED & Reanimatie  19.30 - 22.30 u. Gemeentehuis Bonheiden

Iemand met een hartstilstand heeft nog een kans op overleven… als je snel de hulpdiensten alarmeert en een hartmassage en een mond-op-mondbeademing start. Dit betekent dat meestal toevallige voorbijgangers of huisgenoten moeten reanimeren. Daarom is het belangrijk dat ook jij deze levensreddende technieken kent. Het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) verhoogt de slaagkansen van de reanimatie nog. In deze les leer je zowel reanimeren als het AED-toestel gebruiken. Op een reanimatiepop oefen je de hartmassages en mond-op-mondbeademingen in, leer je de elektroden aanbrengen en de instructies van het AED-toestel volgen. Je leert ook wat je moet doen als het slachtoffer bewusteloos is maar nog wel ademt en reanimatie dus niet nodig is (stabiele zijligging).

Door: Rode Kruis afd. Mechelen