G-sport

Wat is G-sport?

G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. Kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij G-sportclubs de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met leden zonder handicap.

Fimpje Annick (fysieke handicap): ‘G-sport. Gewoon Sporten.’: www.youtube.com/watch?v=O0FkrC42llM

Filmpje Jef (verstandelijke handicap): ‘G-sport. Gewoon Sporten.’ http://www.youtube.com/watch?v=YTflZcmyeJg

G-sportclubs in de regio/provincie

In de G-sportwijzer vind je een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie Antwerpen. De G-sportwijzer kan je online raadplegen of je kan de brochure opvragen bij de sportdienst.

Ondersteuning G-sportclubs

Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten meestal met heel wat vragen. Onze tijdelijke regionale G-sportconsulent, Veerle Franqui, probeerde clubs zo veel mogelijk antwoorden te geven zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen, aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen.

  • Promotie voor G-sportclubs kan via het netwerk van de regionale G-sportcoördinator verlopen.
  • Voor een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie Antwerpen kan je terecht op https://www.sport.vlaanderen/g-sport/
  • Trainers die willen bijleren over G-sport kunnen jaarlijks enkele G-sportvormingen volgen.
  • Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen samen met de regionale G-sportconsulent G-sportsubsidies aanvragen bij de provincie.

G-sportkampen

Sportregio Dijle-Nete doet ook grote inspanningen om haar eigen sportaanbod toegankelijk te maken. Tijdens de schoolvakanties organiseren verschillende gemeenten uit de regio integratiesportkampen. Met wat extra begeleiding kunnen kinderen met en zonder handicap er samen sporten en ontdekken dat G-sport ook maar gewoon sporten is.
Tijdens de herfstvakantie organiseert sportdienst Berentrode integratiekleuterkampen voor 4- tot 8-jarige G-kids.

Meer G-sportinfo

Ga zeker eens kijken naar de provinciale website www.sport.vlaanderen/g-sport/ waar je heel wat info kan vinden: G-sportactiviteiten, G-sportvormingen, G-sportnieuws, een uitleendienst voor G-sportmaterialen (waaronder handbikes en sportrolstoelen), G-sportclubs…

Contact G-sport

Dankzij een samenwerkingsverband met de Sportregio Dijle-Nete en Sport Vlaanderen doet onze gemeente actief aan G-sportpromotie! 

Steun het G-sportfonds en word 100% G-sportfan!

Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst!

Word ook G-sportfan! Meer info op www.gsportfonds.be